Раскрещивание, содержащие по сути и элемент посвящения. Вернее, в первоисточнике и дано в качестве своеобразной присяги силам Тьмы. Что, собственно, видно и по самому тексту.
Выдерживается девятидневный пост, на это время крест кладется под левую пятку, по истечении в полночь отрекающийся выходит на перекресток, в центре кладет ликом вниз икону, вынимает крест, читает "отче наш" задом наперед, после чего выкидывает его через левое плечо, затем встает на икону левой ногой и читает отречение, после чего икона разбивается и растаптывается.
1. Отрекаюся я, имярек, от распятия христова, и от тридневнаго воскресения, и от всех дел его и заповедей, и не верую в него, дую и плюю на все дела божие, толко прирекаюся ко тебе, Сотоне, и ко всем делам твоим и заповедям., и верую в тебя, творца и царя Сатону, и во все дела, и заповеди твои, и хощу быти сообщником твоим и собеседником.
2. Отрекаюся я, имярек, от богородицы и от девы Марии божьей матери, и не верую в нея, и не поклоняюся, но токмо дую и плюю, и прирекаюся к тебе, творцу и царю Сотоне, и верую в тебя, творца и царя, и царя Сотону, и во все дела твои и заповеди, и хощу быти сообщником и собеседником я, имярек.
3. Отрекаюся имярек от апостольская соборныя церкви и не хощу быти сын/дщерь церкви божия, но токмо прирекаюся сыном/дщерью тебе, творцу и царю своему Сотоне, и ко угодником твоим Диаволом, и ко всем Диаволом твоим, и нарекаюся быти угодником твоим и собеседником я, имярек.
4. Отрекаюся я, имярек, от двунадесять учеников христовых и апостолов, и богоотцев, и праотцев, и вселенских учителей, и святителей, дую и плюю, и не верую, и не поклонятся, но токмо прирекаюся к тебе, творцу и царю своему Сатане, и ко угодником твоим Диаволем, и ко всем делам твоим и заповедем, и хощу быти сообшником и собеседником я, имярек.
5. Отрекаюся я, имярек, от дванадесятых праздников христовых и от неделнаго воскресения, и от всех святых его, и угодников, и страдалцев, и мучеников блаженных и урудивых, и всех святых, но токмо прирекаюся к тебе, творцу и царю своему Сотоне, и ко всем угодником твоим Диаволом, и к всем делам твоим, и заповедем, и хощу быти угодником твоим и собеседником я, имярек.
6. Отрекаюся я, имярек, и от отца своего, и от матери своей, и от роду, и от племени, и от всего света белого, истинно клятвою клянуся, и обещаюся, и прирекаюся всею мыслию своею и ко тебе, творцу и царю своему Сотоне, и ко всем угодником твоим Диаволом, и ко всем делам твоим и заповедем, и нарекаюся тебе быти сыном и угодником я, имярек.
- Подпись автора
Подробности: https://chernoknizhnica.mybb.ru/viewtop … =52#p42816